Sommeren efter Anemone (biografi)
Anemone var en smuk, lille baby, der levede sit liv, mens hun havde det. 2 måneder og 22 dage havde vi hende, før hun tog afsked med livet næsten fra det ene øjeblik til det andet. Anemone blev født 2. april 1997 som nr. fire i søskendeflokken. Tilsyneladende sund og rask – fra fødeklinikken tog vi hende med hjem i liften og fortsatte tilværelsen som familie. Blot nu med en baby, der sugede livets indtryk begærligt til sig. Indtil Sankt Hans Aften, hvor vi tog hende livløs op af barnevognen – og i løbet af det næste døgn måtte erkende, at intet var som før. Vores baby døde, og tilværelsen blev på et øjeblik vendt på hovedet for to forældre og tre større søskende.

Forståelsen af døden blev knyttet uløseligt sammen med en forståelse af livet. Et liv, som er ufatteligt i sin styrke, men også skrøbeligt som en kostbar vase. Den værdifulde vase får måske netop sin værdi gennem at være skrøbelig. Er det også sådan med livet? Anemone var en lille pige, der pludselig blev fundet livløs i sin barnevogn kun 2½ måned gammel. I denne bog fortæller Anemones far om sin sorg, og om hvordan han, Anemones mor og tre søskende kom igennem tiden efter Anemones død. Sommeren efter Anemone er bygget op som en vekselvirkning mellem forfatterens dagbogsnotater og hans overvejelser omkring bl.a. “systemets” tilbud og omverdenens måde at tackle de følelsesmæssige udfordringer, som møder en familie, der mister et lille barn. På trods af det tragiske emne handler denne bog også om livets storhed – og om at i dag er det vigtigste.

Sommeren efter Anemone henvender sig til private og professionelle. Til mennesker, som på én eller anden måde på nært hold kan komme ud for at stifte bekendtskab med livet og døden. Og hvem kan sige sig fri for det?
(Fra bogens bagside)

Data
228 sider, illustreret
ISBN 87-1-16004-7
Aschehoug 1999

Udsolgt
Sommeren efter Anemone er desværre udsolgt fra forlaget. Ligeledes er det oplag, som jeg havde liggende, udsolgt til mange interesserede kunder. Du er derfor desværre henvist til at finde bogen antikvarisk eller på biblioteket.