Down Under (ungdomsroman)
To drager. Et indbrud i sommerhuset. En skrigende lillesøster. En god ven. En syg far. Kræft er en sygdom, folk dør af. En rejse til Australien. Nisser på loftet. Et dybt savn. Voksne, der intet fatter. En mur af tavshed. En ny ven.

“Down Under” er en roman for børn og unge om at miste en forælder. Ja, den har et alvorligt emne, men den er også en god historie. Og historien er fortalt, så den først og fremmest er sjov og spændende at læse for børnene. Børn kan læse den selv, fra de har lært at læse og langt op i teenageårene. Du kan også vælge at bruge bogen som højtlæsnings- og samtalebog.

En lille snas af bogen
Nic havde sand i munden, men han måtte finde dragen. Han løftede hovedet og hørte far grine.
“Sørens også, hvad knægt? Men det var nu en god drage.”
Hvad? Nic sprang på benene.
“Men vi må da finde den. Kom nu, far. Den ligger helt sikkert nede på stranden.”
Han sled og halede i fars arm, og far besluttede sig endelig for at komme på benene. Et øjeblik efter stod de i vandkanten og så korsdragen skvulpe i bølgerne nogle meter ude. Kun et par meter. Så tæt på, at de havde fået den reddet i land. Nu var halens foldede aviser i stedet ved at gå i opløsning i det kolde, urolige vand. Nic så sin far trække på skuldrene.
“Den er død, Nic. Helt død.”
Nic vendte sig. Hans egen drage stod førerløs stabilt på himlen i sine to liner. Han gik hen og løsnede linerne fra deres fortøjning. Viklede dem mismodigt om deres spoler, indtil dragen lagde sig roligt til rette i sandet lige foran ham. Han gad knapt kigge på de mange farver mere. Tøffede bare slukøret efter sin far tilbage til sommerhuset.

Data
102 sider, stift bind.
Forlaget mellemgaard 2007

Køb “Down Under”
Down Under er udsolgt fra forlaget.

Køb bogen hos mig – den koster kr. 80 + forsendelse.
Send mig en mail.

Eller endnu lettere – brug kontaktformularen her på siden: Kontakt mig.