En virkelig spændende bog
“Redder” er en virkelig spændende bog. Den fortæller om livet som redder. Jeg følte, at jeg selv var en del af bogen. Den ramte mig på hele følelsesregisteret.
Jeg kan varmt anbefale denne bog.

Gitte Strøyberg

Den vil blive læst flere gange
Da jeg begyndte at læse bogen “Redder”, fangede den mig med det samme. Det med, at man får detaljerne helt ud og kan helt forestille sig at være med hele vejen igennem, både lyden og de personer, som kommer i behandling osv.
Det er virkelig en bog, der kommer til at blive læst flere gange fremover.
Helle Guldager Kirkebak

Den mest følelsesmæssigt aktiverende bog
Med bogen “Redder” beskriver Erik Sassersen Møller meget præcist mange af de overvejelser og følelser, som mænd har og går igennem i løbet af livet. Og hvordan vi som mænd ofte reagerer på disse følelser og tanker, nemlig ved at lukke dem inde og forsøge at gemme dem for den omverden, der tydeligt kan se, at der er noget helt galt.
Bogen vækkede for mig minder tilbage til min tid i redningsberedskabet, og jeg kan relatere til hovedpersonens udvikling, fra at lukke følelserne inde til at indse, at den metode ikke løser hans problemer.
Erik Sassersen Møller formår at beskrive hovedpersonens mørkeste sider uden at tegne et billede af en defekt mand. At beskrive meget af min egen dybeste frygt og få det til at fremstå helt normalt og sympatisk.
“Redder” er den mest følelsesmæssigt aktiverende bog, jeg har læst, siden jeg som teenager læste “Den lille prins”. Og “Redder” rammer præcist plet midt i min egen udvikling med at ændre mine vaner og overbevisninger til noget, der gør livet større.
Max Strunck

Velskrevet og autentisk
“Redder” af Erik Sassersen Møller er virkelig en læsning – eller to – værd.
På overfladen er det en “drengerøvsbog”: Den flotte, fagligt dygtige Falckredder scorer den hotte, høje skolelærer.
Men der er meget mere i den. Det er beretningen – fortalt i maskingeværs-staccato -sætninger – om hvordan det perfekte familieliv smuldrer når det der ikke må ske, alligevel sker. Beretningen om hvordan skyldfølelse opleves og udleves.
Vi får indblikket i en mands nedtur, i en verden med maskuline facader der skal opretholdes, tøser der skal scores og det skamfulde selvmord.
Den er velskrevet og autentisk, man kommer virkelig ind under huden på hovedpersonen Anders.
Den er lang, men ikke for lang.
Eneste ankepunkt: Hovedpersonerne har sex, men det er nærmest puritansk beskrevet – berøringsangst? Det er en skam, for det falder uden for resten af sproget i romanen.
Læs den og nyd den, men forvent ikke en feel-good-roman, så blir du skuffet – heldigvis.
Jens Laursen-Schmidt